Jubeljaar!

In 2016 was het 300 jaar geleden dat de inspirator van de broeders van Sint-Gabriël stierf: de Franse heilige Louis-Marie Grignion de Montfort (geboren in 1673 nabij Rennes, Bretagne, gestorven in 1716 in Saint-Laurent-sur-Sèvre, Vendée. Deze heilige was niet alleen het stichtend voorbeeld voor de broeders van Sint-Gabriël, maar ook voor de paters Montfortanen en de zusters van de Wijsheid. Deze 3 ordes van Franse oorsprong hebben hun navolgelingen in Belgische kloosterordes gehad en hebben die nog steeds wereldwijd. 

De paters Montfortanen legden zich toe op de vorming van priesters en missiona­rissen wat in de loop der eeuwen evolueerde naar algemene secundaire en lagere scholen (bv. Montfortcollege van Rotselaar, Montfortschool van Kontich).
De zusters (‘dochters’) van de Wijsheid legden zich toe op het zorgen en dienen van mensen (= verzorgingsinstellingen en ziekenhuizen).
De broeders van Sint-Gabriël legden zich toe op onderwijs, in de eerste plaats voor de armen en de hulpbehoevenden (bv. blinden, doven). Deze scholen evolueerden naar de huidige scholen van Sint-Gabriël met nog steeds aandacht voor elk individu met zijn of haar noden.

Schooljaar: 
2015-2016