Fietstocht

Om de twee jaar bieden wij onze leerlingen van de tweede en de derde graad de mogelijkheid aan om een ongewoon avontuur te beleven: een fietstocht van ongeveer achthonderd kilometer tijdens de paasvakantie. In acht dagetappes bereiken we ons doel. Bij de vorige edities was dat doel: Vézelay, Riquewihr of Saint-Laurent-sur-Sèvre. Onderweg, fietsend tussen hemel en aarde, ondergaan we ongemerkt een verandering die ons tot een hechte groep samensmeedt.
 
Een fietstocht in groep is meestal niet het eerste waar mensen aan denken wanneer ze een reis plannen. Nochtans is de intensiteit van de beleving van zo’n tocht juist erg groot door de dynamiek van het samen-onderweg-zijn. Wie ooit een fietstocht ondernam, heeft voorgoed de smaak te pakken. Wie het nog niet probeerde, kunnen wij het alleen maar aanraden. De vorige fietstochten werden een unieke en deugddoende ervaring voor alle deelnemers.
 
We willen graag beklemtonen dat deze fietstocht vooral een sportieve en groepsbevorderende activiteit is in de geest van Sint-Gabriël: iedereen is welkom en kan deelnemen. Ervaring, noch een dure uitrusting zijn een voorwaarde. De tocht is haalbaar voor iedereen! Daartoe wordt in de loop van het schooljaar een trainingsprogramma opgezet dat kan gevolgd worden naargelang behoefte. Doorzettingsvermogen en teamspirit zijn het belangrijkste. Deze fietstocht is geen wedstrijd maar biedt iedere deelnemer (avonturier of twijfelaar, windkliever of wieltjeszuiger, amateur of prof, meisje of jongen, …) de kans om samen een doel te bereiken. Gewoon doen!