KRAS

“Kras, een snedig rollenspel voor 16+”
 
‘Kras’, mogelijk beter bekend als het ‘Scholierenparlement’, is een scherp en snedig discussie- en rollenspel dat je als deelnemer de kans geeft je mening op de wereld los te laten en deze wereld enigszins te veranderen.
 
Verspreid over het schooljaar komt de St.-Gabriëldelegatie een 6-tal keer samen met leeftijdsgenoten uit verschillende scholen (in eerste instantie met de leerlingen van het St.-Ursulalyceum van Lier) om in het Lierse Jeugdhuis een debat op te zetten over mondiale fenomenen zoals gezond voedsel of toegankelijke gezondheidszorg voor iedereen. In kleinere groep kruip je in de huid van een betrokken partij (een bedrijf, een regering, een internationale organisatie, …) en krijg je zicht op de problematiek. Terwijl je ijvert voor de belangen van je rol, ontwikkel je diplomatieke kwaliteiten en bouw je zelf een gefundeerde, persoonlijke visie uit rond de thematiek.
 
Deze eigen mening komt aan bod wanneer je lokale beleidsmensen in het Lierse stadhuis interpelleert over de kwestie en … wanneer jij en je medeparlementsleden tijdens de overkoepelende slotzitting in één van onze parlementsgebouwen samen met nationale politici en experts concrete maatregelen ontwerpt om de wereld te verbeteren.
 
‘Kras’ stelt je in staat om op een ludieke doch betrokken manier kennis te maken met de toekomstige uitdagingen van jullie wereld en politieke besluitvorming, de werking van internationale belangengroepen en de heersende Noord-zuid-tegenstelling beter te doorgronden.
 
Contactpersoon : Dhr. Stef Schoors
 
Neem ter kennismaking zeker een kijkje op www.kras.globelink.be