Eindejaarsreis Ierland

Een vaste waarde voor de 6de jaars sinds 2003…
Net alle vorige jaren, is dit toch wel een bijzonder initiatief… We verkennen immers een zalig gezellig stukje Europa, dat wat buiten het gewone valt, maar dat op tal van vlakken heel wat te bieden heeft. Samengevat: dit is de laatstejaarsreis naar Ierland. 
Onder het thema “op zoek naar de Kelten en ander (vr)olijk volk“ bezoeken we het magisch-esmeralden eiland: getormenteerd door zijn woelige geschiedenis, maar toch één in wezen met zijn ziel; met zijn eeuwenoude heidense en christelijk-Keltische wortels én tóch zijn moderne samenleving...; met de banshee (bean sídhe) balancerend op de grenzen van de onderwereld; met dwergen, kabouters en karbonkels; met barbaars-heldhaftige verhalen over verloren goden en godinnen, ver¬rukkelijke sprookjes én verfijnde literatuur - bekroond met tal van Nobelprijswinnaars - ...; met een warme gezelligheid thuis, op straat, in de pub...; met vertederende ontwapenende folk én moderne groten als U2, Sinead O’Connor, Rory, Gallagher, Elvis Costello, the Cranberries, the Corrs, Van Morrison, Roísin Murphy, Boyzone, …; met een liefelijk en toch ongerepte grote brok natuur én met een bruisend stadsleven;... 
Aan de hand van allerlei prachtige tochten, uitstap¬pen en bezoeken - waarbij we een gezond evenwicht proberen te zoeken tussen cultuur, ontspanning, sportiviteit -verkennen we dit prachtige eiland. Een greep uit onze bezoeken: een aantal hoogtepunten in Dublin, de leeuw van MGM, de gevangenis en de plaats van executie van de leiders van de Paasopstnd van 1916; de kloosterruïnes van Clonmacnoise, de “bogs”, een heuse whiskeystokerij, Galway, de Connemara, een middeleeuws banket in Bunratty Castle, de steenwoestijn van de Burren, voorhistorische grafmonumenten, elfenringen, Killarney, het bloemeneiland Ilnacullin, de Old Kenmare Road, de Blasketeilanden – met de speelse dolfijnen die ons onderweg gezelschap houden, de Ring of Kerry, de Gap of Dunloe, de Ierse pubcultuur met zijn charmerende Ierse muziek (live!)… Alle (10) vorige lichtingen kunnen je vertellen dat deze reis een spannende belevenis is.
Deze reis vindt plaats tijdens de paasvakantie, nl. van 7 t.e.m. 13 april 2014. De kostprijs bedraagt (onder voorbehoud van tariefwijzigingen) € 810, alles inbegrepen, op enkele avondmalen, drank en je zakgeld na.  Er nemen 42 enthousiaste leerlingen aan deel. Zij worden deskundig begeleid door Hans Capiau, Niels Engelen, Jean-Marie Van Gavere en An Weyns.