Inschrijvingsmogelijkheden

1. Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

De zeven secundaire scholen van Zuidrand (Borsbeek, Boechout, Edegem en Mortsel) werken samen binnen één digitaal platform: https://sozuidrand.aanmelden.in/. Via dat platform geef je door in welke scholen je je zoon of dochter het liefst wil inschrijven in het eerste jaar A of B.
 

2. Voorrang?

 
De voorrangsperiode voor broers en zussen van leerlingen of voor kinderen van personeel is afgelopen. Wie zijn kind al ingeschreven heeft in onze school, hoeft nu niets meer te doen.

 

3. Wanneer kan ik mijn kind aanmelden?

 
Het aanmelden start op woensdag 8 april om 9 u. en loopt tot donderdag 30 april om 12 u. Haast is niet nodig. Het moment waarop je aanmeldt, heeft geen effect op de rangschikking, zolang het maar binnen deze periode gebeurt.
 

4. Kan ik voor meer dan één school kiezen?

 
Ja, we raden zelfs aan om meerdere voorkeuren op te geven. Als je maar één school opgeeft en er is geen plaats, dan moet je wachten tot de start van de vrije inschrijvingsperiode om te gaan inschrijven. Op dat moment is de kans zeer klein dat er nog een vrije plaats is in één van de scholen.
 
Meer scholen aanduiden vermindert de kans op een plaats in je favoriete school niet.
 

5. Welke keuze moet ik verder maken?

 
Bij het aanmelden kies je voor 1A of 1B. Die keuze is afhankelijk van het feit of je kind al dan niet zijn getuigschrift van de lagere school behaald heeft. Het is mogelijk om zowel voor 1A als 1B aan te melden als het nog niet duidelijk is of je kind zijn getuigschrift zal behalen.
 
Andere keuzes maak je pas tijdens de effectieve inschrijving.
 

6. Wanneer verneem ik het resultaat?

 
Op 4 mei verneem je als ouder via e-mail en ook per brief het resultaat van de aanmelding. Dit gebeurt uiteraard enkel als je je zoon of dochter hebt aangemeld. De e-mail of brief is je ‘ticket’ om te kunnen inschrijven.
 
Er zijn drie resultaten mogelijk:
 
1. Je wordt toegewezen aan de school van je eerste keuze. Je mag inschrijven in deze school. De e-mail of brief is je ticket om te kunnen inschrijven.
 
2. Je wordt toegewezen aan een school van een lagere keuze. Je mag inschrijven in die school en staat op de wachtlijsten van de scholen van je hogere keuze. De e-mail of brief is je ticket om te kunnen inschrijven in de toegewezen school.
 
3. Je krijgt geen school toegewezen en staat op de wachtlijst van alle door jou gekozen scholen. Je zoekt dan best uit veiligheid nog een andere school die nog vrije plaatsen heeft en schrijft daar in. Als er nog een plaats vrijkomt in een school van je hogere keuze, dan zal deze school je hiervan op de hoogte brengen.
 

7. Wanneer kan ik inschrijven?

 
De inschrijvingen vinden plaats op school:
 
- op zaterdag 9 mei
 
- van 11 mei tot en met 3 juni (Je ticket vervalt na 3 juni.)
 
Je zal van ons per mail een voorstel tot afspraak ontvangen. Als de afspraak niet past, kan je telefonisch contact opnemen met de school om een andere afspraak te maken.
 

Extra info

 
1. Elke school bepaalt een capaciteit voor de start van de aanmeldingen. Dit is het maximaal aantal leerlingen dat de school inschrijft in het eerste jaar. Als er voor een school meer aanmeldingen met eerste keuze zijn dan het aantal plaatsen, dan bepaalt toeval wie een ticket krijgt voor die school. De anderen krijgen een ticket voor hun school van tweede of derde keuze en komen op de wachtlijst voor de school van hun eerste keuze. Het aantal plaatsen in elke van de zeven deelnemende scholen ligt vast. Wij kunnen niet garanderen dat iedereen een plaats toegewezen krijgt in één van de scholen. Krijg je geen plaats toegewezen, dan sta je op de wachtlijst van alle door jou gekozen scholen.
 
2. Na de inschrijvingsperiode start de zogenaamde ‘opvisperiode’. Sommige leerlingen zijn ingeschreven in 2 scholen. Ze schrijven zich uit in de tweede school als ze ingeschreven zijn in de school van hun voorkeur. De vrije plaatsen die dan vrijkomen, worden ingenomen volgens de ordening van de wachtlijst, die op het moment van de toewijzing meteen ook vastgelegd wordt. Wanneer je geen ticket voor de school van je voorkeur hebt gekregen, beland je daar automatisch op de wachtlijst. Als er voor jou op die school plaats komt, word je daarvan op de hoogte gebracht.
 
3. Aanmelden is niet hetzelfde als inschrijven. Met de aanmelding geef je enkel aan in welke scholen je jouw kind graag wilt inschrijven. Krijg je na de aanmelding een plaats toegewezen in een school, dan kan je je daar inschrijven vanaf 9 mei.
 
4. Als je niet aanmeldt, kan je je vanaf 11 mei registreren op de wachtlijst van onze school. Je sluit dan achteraan de wachtlijst aan. Wacht dus niet af en meld zeker aan.
 

8. Hulp nodig?

 
Onze school is vanaf 20 april opnieuw telefonisch bereikbaar voor verdere vragen.
 
Als je niet over een computer of internetverbinding beschikt, kan je terecht bij de dienst Burger en Welzijn van de gemeente Boechout. Je kan daarvoor een afspraak maken op het nummer 03 460 18 40.