Tweede graad

Ottignies

A la découverte de la Wallonie

Al dertien jaar organiseert Sint-Gabriël een taaluitwisseling met het Collège du Christ-Roi uit het Waalse Ottignies. Ook dit jaar grijpen een dertigtal leerlingen van het vierde jaar (op vrijwillige basis) hun kans om enkele dagen uit te wisselen met Franstalige leeftijdsgenoten. De uitwisseling verloopt in twee delen: in november verblijven onze leerlingen voor een verlengd weekend in Ottignies (vrijdagmiddag tot zondagavond) ; eind januari komen de Waalse leeftijdsgenoten voor eenzelfde periode naar Boechout.

Parijs en Londen

Traditiegetrouw organiseren wij voor de leerlingen van het vierde jaar een driedaagse reis naar Parijs of Londen.  Deelname aan een van deze reizen is niet verplicht.
 

Mondiale dagen

Traditiegetrouw hebben de leerlingen van het derde en het vierde jaar het ene jaar van de graad een gezondheidsdag en het andere jaar een mondiale dag. Het opzet van die dag is het realiseren van de vakoverschrijdende eindtermen (= de VOETen). De VOETen moeten garant staan voor de persoon¬lijke ontwikkeling van de leerling vanuit de maatschappelijke context. Het is als het ware een basis¬vorming van essentiële vaardigheden (bv.

Pagina's

Abonneren op RSS - Tweede graad